Vervang elke dag een maaltijd met een ontgiftende smoothie. Hoewel je op het gebied van je voeding nooit extreme maatregelen moet nemen, zijn er wel enkele ideeën die wonderen kunnen doen. Als het gaat om het op natuurlijke wijze reinigen van het lichaam kan het al een grote verbetering zijn om én maaltijd per dag te vervangen door een ontgiftende smoothie. Dit is niet extreem en veroorzaakt geen schade, maar het helpt geweldig om de stoffen die je lichaam niet nodig heeft te verwijderen. Het is belangrijk om niet te kiezen voor de meer extreme maatregelen en te beginnen met een smoothie die natuurlijke ingrediënten bevatten. In plaats van een chemisch verbeterde of kant en klare smoothie te kopen, kun je het beste gewoon kiezen voor natuurlijke voedingsmiddelen die je op de juiste manier reinigen. Dit kan je niet alleen helpen bij het afvallen, maar ook bij het optimaal laten functioneren van het lichaam. Een van je maaltijden vervangen met een smoothie is een geweldige manier om je metabolisme te versnellen en je spijsverteringssysteem een boost te geven.

lichaam reinigen met citroen
Reinig je lichaam met citroen en krijg

te mediteren en doe dit ook elke dag. Elimineer veel voorkomende bronnen van toxines zoals overmatige cafeïne, alcohol, tabak en bewerkte voedingsmiddelen. Schakel over op natuurlijke kruiden, word een expert op het gebied van sappen en zorg ervoor dat je elke dag de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Drink vél meer water, vervang het kopje koffie met groene thee. Neem meer lichaamsbeweging hero en zweet het eruit. Acupunctuur, eet meer vezels in de meest natuurlijke vorm. Probeer een dag of twee te vasten. Zorg voor een goede nachtrust, voor de hand liggende milieu-toxines vermijden. Gebruik probiotica om slechte bacteriën te vervangen door goede bacteriën. Probeer yoga als een nieuwe vorm van oefening en meditatie. Leer om in elke maaltijd superfoods te verwerken. Verwijder eenvoudige koolhydraten, witte suiker, bloem en gefrituurd voedsel uit je dieet. Leer je stress goed beheren, gebruik vaker huismiddeltjes tegen ziekte in plaats van antibiotica.

lichaam reinigen met citroen
Leer hoe je met kokosolie je lichaam

Reinig je lichaam met citroen en krijg meer


We horen zoveel over detoxen of ontgiften en je vraagt je misschien wel af of dit goed voor. Een goede reiniging of goede gewoonten om het lichaam van nature te ontgiften, kunnen je echt helpen om geweldige gezondheidsvoordelen te behalen. Om je de beste resultaten te geven moet je een eenvoudig detox-programma in een gezonde levensstijl inbouwen. Net zoals dat je je concentreert op het voedsel dat je eet en zorgt voor voldoende lichaamsbeweging, zijn er nog vele andere zaken waaraan je moet denken om de beste en gezondste levensstijl te kunnen leven. En dan bedoel ik niet alleen het ontgiften van je lichaam; er zijn ook andere eenvoudige pijn en zeer effectieve manieren om je gezondheid optimaal te houden. Laten we in dit artikel eens kijken naar de eenvoudigste, meest natuurlijke en ongetwijfeld meest effectieve manieren om de schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen en om de stoffen, die je lichaam echt nodig heeft, op te nemen. Inhoudsopgave artikel: Vervang elke dag een maaltijd met een ontgiftende smoothie. Gebruik, als dat mogelijk is, altijd biologisch voedsel. Neem een goede en intense massage.

Je lichaam gezond ontgiften met


Als je ons ontgiftingsprogramma minimaal een week doet en dat een of twee keer per jaar herhaalt zul je het meest profiteren van de voordelen die ons programma biedt. Uiteraard raden wij aan tijdens de ontgiftingsperiode altijd maximaal gebruik te maken van onze begeleiding, want hoe beter je het ontgiftingsprogramma afstemt op jouw persoonlijke situatie, hoe beter het voor je zal werken. Na een ontgiftingsperiode, waarin je jezelf optimaal reinigt, voedt en ontspant, voel je jezelf echt als herboren! Je huid ziet er gezonder uit, je ogen worden scherper, je energie en vitaliteit nemen sterk toe, je kunt beter slapen, de krampen en pijnen die je had zijn verdwenen en velen raken in die week ook nog een paar kilootjes kwijt. En dat is nog niet alles, je beschermt jezelf ook tegen chronische gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan als gevolg van de duizenden chemische vervuilers waaraan je dagelijks wordt blootgesteld. Kortom, een mooier cadeau kun je jezelf niet geven! In de volgende blog zullen we verder ingaan op de detox-voorbereidingsperiode.

lichaam reinigen met citroen
Gezond afvallen met gember

Voor je begint met ontgiften raden we je aan een Detox-voorbereidingsperiode van 14 dagen te doen, zodat je lichaam in de gelegenheid wordt gesteld het natuurlijke reinigingsproces efficiënter te maken. Na de ontgifting is standen het zinvol om een tijdje alleen rauwe biologische groenten en fruit te eten zodat je lichaam weer aan vast voedsel kan wennen. Het voordeel hierbij is dat gedurende deze opbouwfase naar een normaal voedingspatroon de hoeveelheid gifstoffen die je binnen krijgt op een laag niveau blijft. Ontgiftingsverschijnselen, bij elk ontgiftingsprogramma kun je te maken krijgen met ontgiftingsverschijnselen, zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid of stemmingswisselingen. Veel mensen zijn om die reden huiverig voor een ontgiftingsprogramma, want ze zijn bang dat ze zich ziek gaan voelen.

De kans dat deze verschijnselen ontstaan is echter veel minder groot als je de organen in het lichaam voldoende ondersteunt. Bij ons ontgiftingsprogramma is daarom alles erop gericht om gifstoffen snel uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast hechten we veel belang aan een Detox-voorbereidingsperiode van 14 dagen die je doet voordat je met de detox begint. Zo wordt ontgiften een plezierige en comfortabele ervaring en is de kans op ontgiftingsverschijnselen minimaal. Hoe voel je jezelf na het ontgiftingsprogramma?

Lever reinigen en ontgiften met


Maximale gezondheid ledensite 1) Het spijsverteringsstelsel tot rust brengen 2) Effectief ontgiften met ondersteunende voedingsstoffen. Bij het ontgiftingsprogramma van Maximale gezondheid wordt ontgift met smoothies, al dan niet aangevuld met superfoods. Deze smoothies barsten van de enzymen, vitamines, mineralen, antioxidanten, complexe koolhydraten, chlorofyl, eiwitten en vezels zodat we ons lichaam alles geven wat het nodig heeft om zich te ontdoen van gifstoffen en te genezen. Bovendien worden hiermee alle organen in het lichaam, met name die een speciale rol spelen bij het ontgiften zoals de nieren, lever en huid, ondersteund zodat ontgiften effectiever en aangenamer. Hoe lang moet je ontgiften?

In ons programma gaan we uit van een ontgifting van 7 of 14 dagen, afhankelijk van je eigen wensen en wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Kortere periodes, zoals bijvoorbeeld een dag per week, zijn sterk af te raden. Tijdens de eerste ontgiftingsdag gaat het glucoseniveau in het lichaam omlaag waardoor de glycogeenreserves uitgeput kunnen raken. Het lichaam zal als reactie daarop eiwitten uit de weefsels halen om glucose aan te maken. Pas na de eerste dag gaat het lichaam zich aanpassen en zal het beginnen om de vetreserves aan te spreken en de eiwitten verder sparen. Als je maar én dag ontgift haal je dus alleen maar eiwitten uit het lichaam, waarmee je geen enkel doel dient en niet in staat zult zijn om de gifstoffen die in vetcellen zitten opgeslagen af te voeren.

24 effectieve manieren om lichaam

Bovendien kan je levensverwachting worden verlengd met wel 20 tot 30 als je af en toe een periode ontgift. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat cellen die een ontgiftingsperiode hebben ondergaan dezelfde eigenschappen hebben om zich aan te passen en te groeien als de cellen van jonge dieren, waarmee onomstotelijk wordt aangetoond dat je met vasten de celfunctie verjongt (Sergius Morgulis, fasting and Undernutrition. University of Nebraska,. Dutton, new York 1923). De twee belangrijkste stappen tijdens het ontgiften. Net zoals veel reinigings- en ontgiftingsprogrammas uit de natuurgeneeskunde bestaat het ontgiftingsprogramma van Maximale gezondheid uit bepaalde veranderingen in het voedingspatroon, in combinatie met een aanvulling van bepaalde natuurlijke voedingsstoffen. Met deze aanpak worden niet alleen de chemische stoffen die je binnenkrijgt verminderd, ook worden er voedingsstoffen toegevoegd die de natuurlijke processen in het lichaam verbeteren en de organen in het lichaam ondersteunen bij het snel en veilig verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Bovendien krijgt bij ons programma het lichaam veel ruimte om te rusten en te ontspannen en zich te richten op genezing. De twee belangrijkste stappen tijdens het ontgiften zijn (voor een toelichting op deze stappen ga naar het uitgebreide artikel.

lichaam reinigen met citroen
Reinig je, lichaam : 5 Detox Smoothie

Drink 1 kop curcumine water

Ons ontgiftingsprogramma ondersteunt dus puur het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam, zodat die beter in staat afvallen zal zijn de gifstoffen te verwijderen die in je bloedbaan, weefsels, organen en vetcellen zitten en een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid. Wat zijn de voordelen van ontgifting? Vrijwel alle natuurgeneeswijzen maken gebruik van een bepaalde vorm van reiniging of ontgifting. Waar ontgifting reeds haar nut heeft bewezen is bij mensen die bezig zijn met gewicht verliezen. De amerikaanse arts Mark hyman schrijft in zijn boek the UltraSimple diet dat overgewicht soms helemaal niets te maken heeft met hoeveel we eten en bewegen. Hij vertelt dat recente onderzoeken laten zien dat milieuvervuiling een belangrijke rol kan spelen bij gewichtstoename en het maar niet kunnen afvallen. Een gezond voedingspatroon in combinatie met een goed samengesteld ontgiftingsprogramma kan daarom heel veel voordelen bieden als je wil afvallen.


Ons lichaam reinigt zichzelf dus van nature, en wat reiniging en ontgifting doet is je lichaam daarbij een handje helpen. Je zou jezelf kunnen afvragen of ontgiften wel nodig is, want je lichaam reinigt zichzelf toch. Echter, door de grote hoeveelheid schadelijke stoffen die onder andere fruit in onze voeding, cosmetica, schoonmaakmiddelen, drugs, medicijnen, water en lucht zitten krijgt ons lichaam het zwaar te verduren. Het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam kan de hoeveelheid giftige stoffen gewoonweg niet meer aan. Zodra de lever niet meer in staat is om de grote hoeveelheid schadelijke stoffen te verwerken zullen ze in de bloedbaan blijven zitten, waar ze een disbalans en schade kunnen veroorzaken. Vervolgens worden ze opgeslagen in onze organen en weefsels, en dan met name in de vetcellen, waar ze wel tientallen jaren kunnen blijven zitten. Afhankelijk van de soorten gifstoffen die in het lichaam zijn opgeslagen kunnen we vervolgens allerlei verschillende chronische en degeneratieve aandoeningen krijgen.

10 ontgiftende voedingsmiddelen

Een belangrijk aspect in Fase 1 van ons ontgiftingsprogramma (Reiniging) van Maximale gezondheid is het ontgiften van je lichaam. Onder andere in het artikel over zware metalen heb je kunnen lezen dat er vaak zonder dat je het weet allerlei chemicaliën in ons eten worden gestopt, en ook de lucht en het water zitten vol schadelijke en giftige stoffen. Al zou je nog zo gezond leven, het is onmogelijk om jezelf volledig te beschermen tegen het opslaan van giftige stoffen bevalling in je lichaam. Daarom is het nuttig om op gezette tijden het lichaam te reinigen en te ontgiften. Door eens in de zoveel tijd te ontgiften zul je beter in staat zijn een maximale gezondheid te krijgen. We hebben allemaal wel eens van reinigen, ontgiften of ontslakken gehoord. Ontgifting lijkt in eerste instantie misschien iets onnatuurlijks of een door de mens bedachte kunstgreep, maar het tegendeel is waar; het lichaam reinigt zichzelf continu, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen en zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Bij deze doorlopende natuurlijke reiniging worden giftige stoffen en afvalstoffen in lichaam geneutraliseerd en verwijderd uit de weefsels en organen van het lichaam.

Lichaam reinigen met citroen
Rated 4/5 based on 650 reviews